Het WaterHuis

INFO&BOEKEN

Voor wie

Het WaterHuis is een groot deel van het jaar beschikbaar voor gasten van VaarKracht. Dat zijn privégezelschappen waarvan iemand kanker heeft, een Centrum voor kanker of een patientenvereniging die kanker gerelateerde leden heeft. Daarnaast kunnen ook andere gezelschappen van het WaterHuis in gebruik maken. Voor het gebruik van bovenstaande doelgroep verwijzen wij u graag naar de website van VaarKracht.

Het Waterhuis

Het eerste project dat het Nautisch Fonds ter hand heeft genomen is de bouw van een WaterHuis. Het WaterHuis wordt beheerd en geëxploiteerd in opdracht en samenwerking met Stichting VaarKracht. Het WaterHuis wordt beschikbaar gesteld als dagverblijf voor kankerpatiënten en naasten.
Niet alleen een gezelschap (van een kankerpatiënt) kan het WaterHuis gebruiken, maar ook zorg instellingen zijn welkom in het WaterHuis.

Huren voor zakelijk gebruik

Stichting VaarKracht heeft het zakelijk gebruik van het WaterHuis aan Stichting Nautisch Fonds uit besteed.

Het WaterHuis leent zich uitstekend voor gebruik van zakelijke bijeenkomsten. Met een gezelschap van circa zes tot twaalf personen is het een ideale ruimte. De locatie speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

Info & Boeken

Voor het Goede Doel
Het WaterHuis is geen gewone locatie of verblijf. Het WaterHuis is van Stichting VaarKracht. Dat is een vrijwilligersorganisatie die kankerpatiënten en naasten een kosteloos dagje op het water aanbiedt.

De opbrengsten van de verhuur worden besteed aan dit goede doel. Onze gastvrouw/heer is een van de vrijwilligers van VaarKracht die uw gezelschap en mensen die leven met kanker een heerlijke dag op het water bezorgt.

Locatie
Het WaterHuis heeft haar vaste ligplaats in Huizen (NH). Van daaruit gaat het WaterHuis “op reis” en doet vele havensteden in Nederland aan. We overleggen met u waar uw gezelschap van het WaterHuis gebruik wenst te maken. Het maximaal aantal (dag)gasten is twaalf personen.

Varen met WaterHuis
We kunnen met uw gezelschap een paar uurtjes varen. Dit is wel afhankelijk van het vaargebied en de weersomstandigheden, m.n. harde wind geeft beperkingen. Er gaan twee bemanningsleden mee.

Ontvangst en catering
Bij aankomst wordt u welkom geheten door een gastvrouw/heer die uitleg geeft over het gebruik van e.e.a. Desgewenst blijft de gastvrouw gedurende uw verblijf op het WaterHuis en verzorgt de nodige service. Eventueel hebben we een welkomstpakket voor u, dat bestaat uit gekoelde drankjes, fruit e.d. Er is voldoende koffie, thee en water(flesjes) aanwezig. Eventueel kunnen we een lunch voor u klaarzetten.

U kunt voor uw gezelschap zelf voor de catering e.d. zorgen. We kunnen u ook een lokaal restaurant of cateraar voorstellen en voor u laten verzorgen.

Meer mogelijkheden

Wie weet wilt u met het gezelschap even het water op?
We kunnen een sloep (evt. met schipper) of een RIP (altijd met schipper) voor u regelen. We moeten het wel vroegtijdig van u weten om deze voor u te reserveren. Het is ook mogelijk u en uw gezelschap op een door u aangegeven locatie (aan het water) af te halen en later op de dag weer terugbrengen.

Aanmelden, reserveren en annuleren
We vragen u voor uw gebruik het contactformulier in te vullen. Daarmee hebben wij enig zicht op uw wensen. Vervolgens nemen wij contact met u op om e.e.a. verder te bespreken. Uw wensen en onze mogelijkheden bespreken we met u en leggen we vast in een overeenkomst. We reserveren de datum voor uw gebruik. Nadat wij de overeenkomst retour hebben ontvangen en de borgsom is betaald, is uw verblijf vastgesteld en bindend.
Annuleren kan tot een week (zeven dagen) voor de geplande datum; we berekenen u annuleringskosten. Bij annuleren binnen een week bent u het gehele bedrag verschuldigd.

Tenslotte
Het is voor ons het eerste jaar dat we het WaterHuis in gebruik hebben en dat wordt wellicht nog even “inschommelen” voor ons. Wij zullen ons tot het uiterste inspannen om uw gezelschap een onvergetelijk mooi en gastvrij verblijf te bieden. We staan open voor commentaar en kritiek en om daar lering uit te trekken en een eventueel volgend verblijf nog fijner te laten verlopen.

 

Faciliteiten

 • Plenaire ruimte van ca. 20 mtr2
 • Vergadertafel voor zes personen; optioneel meer stoelen
 • Bank, bijzettafels
 • Keuken, compleet
 • Optioneel:
 • TV/beeldscherm met internet
 • Wifi
 • Break out ruimte van ci 7 mrt2
 • Tafel en stoel
 • Bedden, twee keer enkel

Terrassen

 • Aan plenaire ruimte, ca. 12 mtr2
 • Lounge set
 • Aan break out ruimte, ci 6 mtr2
 • 2 stoelen
 • Zwemtrap
 • Buitendouche

Neem contact met ons op

Mocht u vragen hebben overHet WaterHuis, wilt u meer weten over mogelijkheden  of u wilt gewoon iemand spreken. Neem dan vooral contact met ons op.

We horen graag van u!

11 + 1 =

06 547 18 647

Stichting Nautisch Fonds

Westkade 449
1273 RP, Huizen

info@nautischfonds.nl