WSVDEBRUG

een VaarKracht initiatief

Brugwachters

De brug bij de aanloophaven van Huizen wordt bediend door een groep enthousiaste buurtbewoners, die maximaal 5 minuten van de brug wonen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat de brug binnen 5 minuten na het verzoek daartoe wordt geopend.

Dit initiatief is opgezet door Lieke Idsinga en Robert Rust en onder de vlag van Stichting VaarKracht. Het initiatief is in 2018 gestart met het doel om met gelden van de gemeente en buurtbewoners de Aanloophaven en haar omgeving te verbeteren en gezellig te maken. Daarnaast werd een belangrijk deel van de Gemeentelijke inkomsten besteed aan vaartochten die door VaarKracht georganiseerd werden.

Voor het verbeteren van de buurt werden  bankjes geplaatst, de brug in de wintermaanden verlicht en hingen er zomers bloembakken aan de brug. Maandelijks was er een gezellig samenzijn onder het motto “Buurten bij de brug” en werden er andere activiteiten georganiseerd.

Per 1 april 2023 is het initiatief overgenomen door de buurtbewoners zelf en is VaarKracht niet meer betrokken.
De buurtbewoners gaan door als vereniging. Als buurtbewoners blijven Lieke en Robert betrokken bij de bediening van de brug en andere activiteiten.

VaarKracht

VaarKracht is een Stichting die een nautische belevenis biedt aan mensen die leven met kanker. Mensen die de vreselijke diagnose net hebben gekregen en in afwachting zijn van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs aan het eind van het behandelingsproces. En mensen die nauw verbonden zijn met een geliefde met kanker. Zie www.vaarkracht.nl.

Neem contact met ons op

Mocht u vragen hebben over HET NAUTISCH FONDS, wilt u meer weten over mogelijke samenwerkings projecten, of u wilt gewoon iemand spreken. Neem dan vooral contact met ons op.

We horen graag van u!

8 + 10 =

06 547 18 647

Stichting Nautisch Fonds

Westkade 449
1273 RP, Huizen

info@nautischfonds.nl